Przepis inspirowany postem na Brutalimentation z Kanady. Nieco zmienilam skladniki, odejmujac tylko nieco tluszczu, banany same w sobie daja wspaniala konsystencje, oto moj przepis:
Skladniki:
3 banany, filizanka namoczonych i odcedzonych orzechow nerkowca, lyzka masla arachidowego (najlepiej Crunchy), lyzka miodu, nieco posiekanej gorzkiej czekolady, szczypta soli
Banany, nerkowce, miod, maslo i sol dokladnie zmiksowac na puszysta mase. Recznie wmieszac kawalki czekolady. Jesli uzywamy maszyny do lodow, schlodzic i przygotowac jak zazwyczaj, jesli nie mamy, wstawic do zamrazalnika na jakies 6 – 8 godz. i od czasu do czasu zamieszac, wtedy beda mialy wspaniala pylchna konsystencje.
SA DOSKONALE
Smacznego
Karolina
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz