Dzis pomidorowe swieto! Po wspanialym surowym sniadaniu, poproszono mnie o bulki na parze (corka Abla uwielbia polskie kluski, pierogi i bulki!!! wiec co niedziele powracam do dawnej wegetarianskiej kuchni, i wielka salatke z ogrodowych raraytasow “upikantnia” cos polskiego.
Dzis byly wiec bulki na parze z pelnoziarnistej maki i mleka sojowego, salatka, sos z marchewki i orzeszkow zimnych na miodzie oraz ketchup surowy, ja wybralam do tego jednak suszone krakersy z kielkowanej gryki.
Ketchup
2 srednie pomidory bardzo dojrzale, kawalek czerwonej papryki (lub szczypta w proszku), 1/3 szklanki nerkowcow, lyzeczka miodu, lyzeczka miso lub sosu sojowego lub soli, pieprz, szczypta ostrej musztardy
Zmiksowac dokladnie wszystkie skladniki i serwowac jako sos do dan i warzyw.
smacznego!
lepsze od sklepowego
OdpowiedzUsuń