wtorek, 12 października 2010

Wspaniale jesienne desery owocowe

fruits carré
Jablko – Gruszka
1 slodkie jablko, 1 slodka gruszka, szczypta przyprawy do piernika lub do grzanca, odrobina wody, mala lyzeczka miodu
Zmiksowac pokrojone owoce ze skorka, dodac tylko tyle wody ile potrzeba do miksowania. Dodac przyprawy i miod. Podawac natychmiast posypane sezamem lub slonecznikiem i rodzynkami.
Bananowa rozkosz I
1 banan, 1 male jablko, lyzka ziaren sloneczniku, szczypta cynamonu, odrobina wody do miksowania
Dokladnie zmiksowac wszystkie skladniki dodajac odrobine wody. Serwowac natychmiast.
Bananowa rozkosz II
1 banan, 2 gruszki, Lyzka masla migdalowego (lub eventualnie z orzeszkow ziemnych), szczypta soli, szczypta imbiru
Dokladnie zmiksowac wszystko razem, dodajac wody jesli trzeba. Serwowac posypane posiekanymi migdalami.
Takie purée mozna serwowac na “male co nie co”, podwieczorek, przekaske, tudziez lekkie sniadanie.
Smacznego!
Mots clés Technorati : ,,

1 komentarz: