czwartek, 12 listopada 2009


Wieczorna zupa
1 cukinia (mala, lub kawalek duzej, ok 1 szklanka drobno pokrojonej)
1 pomidor
1 avocado
garsc natki pietruszki
1 lyzka miso z ryzu (fermentowana pasta na bazie soi i ryzu lub jeczmienia)
pieprz
1/2 lyzeczki kminku
1 lyzka oliwy z oliwek
1 lyzeczka ziol prowansalskich

Wszystkie skladniki zmiksowac w blenderze z ciepla, ale nie wrzaca woda, serwowac natychmiast jeszcze cieple, udekorowane pestkami dyni.


Smoothie figowo jesienne
4 namoczone na noc figi
2 lyzki platkow owsianych (namoczyc z figami)
1 duze slodkie jablko
1 slodka gruszka
3 liscie salaty
galazka natki pietruszki
lyzeczka cynamonu

Pokroic owoce i wlozyc wszystkie skladniki do blendera z 2 szklankami cieplej wody. Zmiksowac na kremowy napoj. Podawac natychmiast. Doskonale na jesienny poranek.
Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz